Welkom in groep 1/2

Wij zijn een kleutergroep met 27 kinderen.

Op maandag-dinsdag en woensdag werkt juf Jolanda in de groep, op donderdag en vrijdag werkt juf Joke . Op de middagen en de vrijdag komt juf Marijke onze klas assisteren. en juf Joke komt op dinsdag om extra te helpen en te werken met de kleuters.

In onze groep spelen en werken wij gezellig met elkaar. Wij starten altijd in de kring, waar we veel aan woordenschat, drama, taal en rekenen doen met behulp van leuke projecten van de Kleuteruniversiteit. Natuurlijk zingen wij ook en maken we muziek, daar gebruiken we de muziekmethode 123ZING bij op het digibord. Thuis kunnen we deze liedjes ook zingen.

Op het digibord gebruiken we LOGO3000. Hierbij worden veel nieuwe woorden aangeboden en we spelen daar spelletjes mee. Deze kunnen de kinderen ook thuis doen. Zo oefenen we de nieuwe woorden nog meer.

We spelen graag in de huishoek en de bouwhoek. De water/zandtafel is ook erg leuk en er zijn bij ons ook kleden om op de grond te spelen met Duplo, Nopper, Knex, auto's en kleine blokjes. Er is een schilderbord waarop de mooiste verftekeningen worden gemaakt.
Natuurlijk zijn er ook kasten gevuld met veel werkjes en puzzels.

We proberen altijd gezond te eten en drinken, zo heeft ieder kind een eigen beker om water mee te drinken, eten we fruit van onszelf of via het schoolfruit, 3x per week. Bij de lunch eten we vleeswaren of kaas op ons brood, want we gebruiken zo min mogelijk suiker overdag.

Op dinsdag eten er in onze groep wel 10 kinderen Tommy Tomato, dat is een lekkere warme maaltijd voor de kinderen.

Zoals u kunt lezen is 1/2 dus een gezellige klas, waar veel wordt gedaan. Kom maar eens kijken.

Juf Joke, juf Jolanda en juf Maijke.


Fotoalbums

Schoolreis Artis