Welkom in groep 1/2b

Onze groep bestaat dit schooljaar uit 19 kinderen en twee juffen. Juf Annelies werkt op maandag en donderdag en juf Regien op dinsdag, woensdag en vrijdag. Dit schooljaar verwachten we dat er nog 3 kinderen bij zullen komen. Twee keer in de week krijgen we extra hulp van onze onderwijsassistente juf Marijke.

We werken het hele jaar thematisch. Dat betekent dat we drie á vier weken rond een thema werken en dan doen we allerlei activiteiten rond dat thema. We leren woorden, rijmen en zingen. Het computerprogramma Logo 3000 helpt ons ook om nieuwe woorden te leren en daar kunnen kinderen zowel op school als thuis mee oefenen. We leren cijfers herkennen, getalbegrip en we leren al en beetje rekenen. Ook bouwen, knutselen en verven we rond het thema. En niet te vergeten doen we allerlei spelletjes in de kring. Enkele thema’s in dit schooljaar zijn ruimtevaart, Kinderboekenweek, beroepen, de dierentuin, Afrika en het circus. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan Sinterklaas, Kerst, Pasen en de Koningspelen. Als er iemand jarig is, wordt dit uitgebreid in de kring gevierd en de ouders mogen daar ook bij zijn.

De kinderen van groep 1 mogen vaker kiezen wat ze willen dan de kinderen uit groep 2. Zo leren de kinderen uit groep 2 zich langer te concentreren. Dit is een goede voorbereiding op groep 3. 

We hechten veel waarde aan bewegen en spelen en daarom spelen we twee keer per dag buiten; ’s ochtends en ’s middags. Ook gaan we twee keer per week naar de kleutergymzaal. Op woensdag gebruiken we de toestellen en op vrijdag geven wij een spelles.

Ook zijn we dol op uitjes. Zo zijn we op schoolreisje geweest naar Artis. Ook gaan we elk jaar naar de bibliotheek en het bos.

Fotoalbums

Schoolreis Artis