Welkom in groep 1/2b

Welkom bij groep 1/2b.

Dit schooljaar zijn we begonnen met 18 vriendjes en vriendinnetjes. In onze groep hebben we drie juffen.  Op maandag staat Juf Marijke voor de groep en dinsdag tot en met vrijdag is juf Joke er voor ons.  Juf Joke weet snel wat er bij de kinderen speelt en houdt absoluut niet van ruzie maken, maar wel van knuffelen. Juf Marijke houdt heel veel van zingen en dansen en van gek doen en grapjes.  Juf Marijke is ook onze onderwijs assistente op dinsdag en vrijdag. 

We werken thematisch, ongeveer om de drie à vier weken wisselen we van thema.

Een aantal thema´s zijn o.a. de Kinderboekenweek; dat gaat over “bij mij thuis”, “Afrika”, “Vervoer”, “Coco kan het” en dat gaat over vogels, “kriebelbeestjes”.

We doen veel aan woordenschat en we werken met Logo3000, hiermee leren wij heel veel nieuwe woorden. We oefenen de woorden met verschillende spelletjes op de iPad en thuis kunnen wij er ook nog mee oefenen op de smartphone of iPad.

Maandag gymmen wij in de grote gymzaal, met een echte gymmeester, dat vinden wij super. Op de andere dagen gaan wij, als het regent, naar de kleutergymzaal maar het allerliefst spelen wij buiten.

In de klas hangt een kiesbord, daarmee kunnen wij kiezen waarmee wij willen spelen of werken. Wij kunnen kiezen uit o.a. de huishoek, de bouwhoek, water of zandtafel, verfbord, spelen op het kleed en werken aan een tafel met verschillende materialen, er is genoeg te kiezen en te doen en hoef je je niet te vervelen.

De Juffen laten ons veel knutselen en dan maken wij de knapste werkjes. 
Elke maand maken we een “Poppetje van de maand”, dat is voor onze mama en papa heel leuk om te zien hoe wij steeds beter worden in poppetjes tekenen en hoe wij ons zelf zien.  Wij mogen ook op het grote Touchscreen werken waarop wij veel spelletjes spelen, leuke filmpjes kijken en liedjes meezingen.

Bijna elke dag starten wij met inloop of in de kring, dan doen wij allemaal leuke dingen zoals voorlezen uit leuke prentenboeken, rijmen, heel veel begrippen van rekenen en zingen veel liedjes.

Als je jarig bent maken wij er samen een feestje van. De jarige mag dan de hele dag op een speciale verjaardag stoel zitten.
Na iedere vakantie, is het op de eerste maandag “speelgoed dag” en mogen wij dan ons eigen speelgoed meenemen naar school.
Ben je nieuwsgierig geworden? Je mag natuurlijk altijd even zelf bij ons in de klas komen kijken.

Groeten van de 3 Juffen en natuurlijk ook de kinderen van 1/2b.

Fotoalbums

Schoolreis Artis